Vuilwatertank aansluiten

Volgende project waar ik aan begonnen ben op de boot is het opnieuw en anders aansluiten van de vuilwatertank. Ik ben begonnen om eerst goed te inventariseren hoe eea nu geïnstalleerd en aangesloten is. Ik wil een mogelijkheid hebben om de inhoud vuilwatertank te kunnen legen met behulp van een zogenaamd ontvangst station aan wal. Daarnaast om ook de mogelijkheid te laten bestaan om de inhoud overboord te kunnen lozen daar waar dat toegestaan is.

Eerst alles inventariseren hoe het nu zit. Betimmering open gemaakt en onderzocht hoe de diverse leidingen aangesloten zijn. Ik kon de ontluchting niet terug vinden. Na goed zoeken heb ik eindelijk terug kunnen vinden hoe het aangesloten is.

Ik heb een speciale pomp besteld bij Aquanautic (Bonsink) uit Zwartsluis die ik nu kan gaan installeren.

Wordt vervolgt.

Klik hier voor de foto’s

Te koop Zuiderpalen 8

Op een mooi plekje in de wijk staat deze royale 2 onder 1 kap woning met maar liefst 5 slaapkamers, ruime vrijstaande garage en een zonnige achterstaat met veel privacy gelegen op het zuid/westen. Op korte afstand van alle centrumvoorzieningen, haven, scholen, kerken en buurtwinkelcentrum. Met eigen parkeerplek en voldoende parkeergelegenheid aan de voorzijde van de woning

De afgelopen jaren is in etappes vrijwel de gehele woning op vakkundige wijze gerenoveerd en/of gemoderniseerd. Zo zijn de badkamer, bijkeuken en wc geheel vernieuwd. Ook qua isolerende maatregelen aangepast aan de eisen van de tijd. Zo zijn muur en vloerisolatie toegepast. Overal zijn nieuwe (meest kunststof) kozijnen aangebracht met dubbele beglazing.

Een royale comfortabele gezinswoning op een mooi locatie.

Indeling:
Begane grond: Ruime entree/hal, meterkast, trapopgang, ruime woonkamer met massief eikenhouten vloer en houtkachel, keuken met rechte aanrechtopstelling voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals, vaatwasser, gaskookplaat, koelkast, afzuiger en combi oven/magnetron, bijkeuken met opstelling voor wasmachine/droger, grote voorraadkast, toilet.

1e verdieping: Ruime overloop, 3 riante slaapkamers waarvan 1 voorzien van deur naar een droogplat, badkamer met ruime inloop douche, 2e toilet en wastafelmeubel.

2e verdieping: Ruime overloop met bergruimte, 2 slaapkamers waarvan 1 voorzien van dakkapel. Zolder met twee Velux dakramen.

Heerlijke royale achterstaat met vrijstaande garage en achterom,

Bijzonderheden:
. Eikenhouten parketvloer woonkamer
. Plavuizen vloer begane grond.
. Grotendeels kunststof kozijnen
. Cv combiketel Remeha 2016
. Zonneboiler op het dak

Klik hier om een aantal foto’s te bekijken

VRAAGPRIJS 274.500,00
Kosten Koper
Gunning voorbehouden

Makelaar Mart Bolle, klik hier voor een bezichtiging of meer informatie.

Bel, whatsapp of stuur een bericht voor meer informatie en de vraagprijs 0653919776. Bel om een afspraak te maken voor een bezichtiging.

Woning op woningaanbodurk.nl klik hier

201810220 Najaarstocht 2018

De afgelopen dagen genoten van het mooie najaarsweer. We zijn  vrijdag vertrokken naar Harderwijk. De havens in Harderwijk hebben een ware metamorfose ondergaan. Het is ontzettend mooi geworden daar met mooie ligplaatsen en de nodige voorzieningen. Aan de boulevard is het prachtig liggen met de boot.

Van Harderwijk zijn we naar Elburg gevaren. Elburg is ook altijd een bezoek waard. Van Elburg weer retour naar de bult. We hebben genoten van het mooie najaarsweer.
Deze week de boot klaar maken voor de winter en beginnen met de winterklussen. Seizoen 2018 zit er op en we kunnen terugzien op een prachtig mooi watersportseizoen.

Klik hier om een aantal foto’s te bekijken

 

20180930 Zonwering doeken voor de ramen

Afgelopen week is de boot in Emmeloord geweest bij Zeilmakerij Lampe. Daar zijn zogenaamde zonwering doeken voor de ramen gemaakt. Het is doek dat dienst doet als zonwering maar voldoende licht doorlaat naar de binnenkant.  De doeken worden vastgezet met zogenaamde Tenax knopen. Al met al zijn we zeer te spreken over het werk dat Zeilmakerij Lampe uit Emmeloord geleverd heeft en een hele vlotte afhandeling. Het ziet er allemaal perfect uit. We gaan nog een test doen voor de winterperiode. Er worden nog een aantal doeken genaaid van dubbel PVC doek met daartussen een laag isolatie materiaal aangebracht. Ik wil een test uitvoeren of we daarmee condens aan de binnenzijde van de ramen kunnen voorkomen in de wintermaanden als het vriest. Zodra deze klaar en geprobeerd zijn zal ik het resultaat van de proef hier publiceren.

Klik hier om een aantal foto’s te bekijken

20180824 Steiger aangevaren

Vrijdagmiddag 24 augustus is de F steiger in de Urkerhaven aangevaren door een verkeerde manoeuvre met een schip. Hierdoor is een ligplaatshouder in het water gekomen en afgevoerd naar het ziekenhuis in Lelystad. Na een aantal dagen in het ziekenhuis gaat het gelukkig weer beter met hem. Wel een gebroken enkel en jukbeen. Er heeft iemand bekneld gezeten tussen twee schepen in en die is er gelukkig met een aantal blauwe plekken vanaf gekomen.

De steiger is behoorlijk beschadigd en een deel zal vervangen moeten worden. De F steiger is pas nieuw, compleet vervangen door het incident met de Ark begin januari.

Voor een aantal foto’s klik hier.