20180930 Zonwering doeken voor de ramen

Afgelopen week is de boot in Emmeloord geweest bij Zeilmakerij Lampe. Daar zijn zogenaamde zonwering doeken voor de ramen gemaakt. Het is doek dat dienst doet als zonwering maar voldoende licht doorlaat naar de binnenkant.  De doeken worden vastgezet met zogenaamde Tenax knopen. Al met al zijn we zeer te spreken over het werk dat Zeilmakerij Lampe uit Emmeloord geleverd heeft en een hele vlotte afhandeling. Het ziet er allemaal perfect uit. We gaan nog een test doen voor de winterperiode. Er worden nog een aantal doeken genaaid van dubbel PVC doek met daartussen een laag isolatie materiaal aangebracht. Ik wil een test uitvoeren of we daarmee condens aan de binnenzijde van de ramen kunnen voorkomen in de wintermaanden als het vriest. Zodra deze klaar en geprobeerd zijn zal ik het resultaat van de proef hier publiceren.

Klik hier om een aantal foto’s te bekijken