Vuilwatertank aansluiten

Volgende project waar ik aan begonnen ben op de boot is het opnieuw en anders aansluiten van de vuilwatertank. Ik ben begonnen om eerst goed te inventariseren hoe eea nu geïnstalleerd en aangesloten is. Ik wil een mogelijkheid hebben om de inhoud vuilwatertank te kunnen legen met behulp van een zogenaamd ontvangst station aan wal. Daarnaast om ook de mogelijkheid te laten bestaan om de inhoud overboord te kunnen lozen daar waar dat toegestaan is.

Eerst alles inventariseren hoe het nu zit. Betimmering open gemaakt en onderzocht hoe de diverse leidingen aangesloten zijn. Ik kon de ontluchting niet terug vinden. Na goed zoeken heb ik eindelijk terug kunnen vinden hoe het aangesloten is.

Ik heb een speciale pomp besteld bij Aquanautic (Bonsink) uit Zwartsluis die ik nu kan gaan installeren.

Wordt vervolgt.

Klik hier voor de foto’s